Cum sa pui o parola in BIOSBIOS-ul este primul program care se incarca atunci cand iti pornesti calculatorul. Il poti configura sa ceara o parola la pornire, astfel restrictionand accesul la calculatorul tau.

Pentru a intra in BIOS trebuie sa pornesti calculatorul sau sa il restartezi. Iti vor aparea pe ecran o serie de analize si apoi un mesaj in genul Hit the DEL key to enter the BIOS setup program, sau poate fi oricare alta tasta (F2 sau F10). Dupa apasarea acesteia, ar trebui sa iti apara pe ecran o fereastra de genul acesta:

Trebuie acum sa te duci pe tabul Security. Exista doua optiuni Set User Password si Set supervisor password. Selecteaza Set User Password si apoi va trebui sa introduci o parola. Aceasta nu poate fi mai lunga de 8 caractere, insa este recomandat sa se foloseasca o parola puternica, formata din cifre, litere si simboluri. Trebuie apoi sa confirmi parola.

Acum trebuie sa configurezi BIOS-ul sa solicite parola la fiecare pornire. Pentru acest lucru BIOS Features Setup. Pe noi ne intereseaza optiunea Password Check pe care trebuie sa o schimbi in Always. Acum, du-te inapoi la meniul principal si alege Save & Exit.