Dezmembrarea unei unitati centrale

Atunci cand te vei gandi pentru prima data sa demontezi o unitate centrala, ti se va parea cu adevarat o sarcina imposibila. Nu trebuie insa sa te ingrijorezi. Tot ce trebuie sa faci este sa iei fiecare componenta in parte.

Instructiuni

Deconecteaza orice cablu de la unitate. Este foarte important sa scoti cablul de alimentare. Acum pune unitatea pe o masa sau intr-un loc uscat si curat.
Demonteaza carcasa unitatii. Este bine sa descarci electricitatea statica din corp prin atingerea unui obiect din metal. Este important sa faci acest lucru pentru a nu afecta circuitele calculatorului. Carcasa laterala se poate demonta prin desprinderea a doua suruburi din partea din spate. Acum culca unitatea pentru a putea avea acces la componente.
Trebuie sa demontezi placa audio, video, de retea si poate vei avea si altele. Multe dintre aceste placi insa, sunt astazi integrate in placa de baza. De obicei sunt fixate printr-un surub de suportul lor. Trebuie sa ai grija atunci cand le demontezi.
Scoate hard discurile. Ele sunt fixate in cate un suport metalic prin intermediul unor suruburi. Nu trebuie decat sa deconectezi firele de la alimentare si conexiunile de la placa de baza. Acum poti indeparta CD-Rom-ul prin impingerea lui catre exterior. De obicei acestea nu sunt fixate in suruburi.
Acum poti scoate memoria RAM. Pentru a indeparta placutele trebuie sa apesi de capetele din plastic ale suportului. Apoi trage incet de fiecare placuta.
In acest moment se poate demonta placa de baza scotand si celalalt capac al carcasei si desuruband suruburile ce tin placa de carcasa.
Acum indeparteaza cooler-ul de pe placa de baza. Acesta este fixat prin suruburi mici. De asemenea scoate si procesorul prin deschiderea clipsurilor.
Demonteaza sursa de alimentare a unitatii. Sursa este de fapt cutia din metal fixata in partea superioara a unitatii. Ai grija ca toate firele care pleaca de la unitate sunt deconectate de la celelalte componente. Cutia sursei este fixata prin 4 suruburi de carcasa unitatii. Desurubeaza-le si scoate incet sursa.
Felicitari ai desfacut prima ta unitate centrala